
Tiramisu z pomazánkového másla Želetava
Suroviny:
1 lžíce cukru 1 balení cukrářských piškotů 1 lžíce kakaa 180 g pomazánkového másla 1 ks smetany na šlehání káva, likér amareto
Příprava:
Pomazánkové máslo Želetava, smetanu a cukr šleháme ve šlehači, až vznikne hustá hladká hmota. Uvaříme silnou kávu a přidáme do ní 2 lžíce Amaretta (příp. bourbonu / whisky).
Do hranaté nebo dortové formy narovnáme vrstvu cukrářských piškotů a každý piškot lehce polijeme směsí kávy a Amaretta.
Namočené piškoty potřeme připraveným krémem a znovu proložíme piškoty, které lehce polijeme směsí kávy a Amaretta. Piškoty zakryjeme druhou vrstvou krému. P
ovrch Tiramisu uhladíme a posypeme kakaem. Tiramisu dáme ztuhnout do lednice a chlazené podáváme.