Tiramisu z pomazánkového másla Želetava

 

 

Suroviny:

1 lžíce cukru   1 balení cukrářských piškotů   1 lžíce kakaa   180 g pomazánkového másla   1 ks smetany na šlehání   káva, likér amareto

Příprava:

Pomazánkové máslo Želetava, smetanu a cukr šleháme ve šlehači, až vznikne hustá hladká hmota. Uvaříme silnou kávu a přidáme do ní 2 lžíce Amaretta (příp. bourbonu / whisky).

Do hranaté nebo dortové formy narovnáme vrstvu cukrářských piškotů a každý piškot lehce polijeme směsí kávy a Amaretta.

Namočené piškoty potřeme připraveným krémem a znovu proložíme piškoty, které lehce polijeme směsí kávy a Amaretta. Piškoty zakryjeme druhou vrstvou krému. P

ovrch Tiramisu uhladíme a posypeme kakaem. Tiramisu dáme ztuhnout do lednice a chlazené podáváme.

 



Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode